Katerine Lindroos

Kätilö ja Doula

Katan Tarina

Hei, olen kätilö Kata eli kätilödoula Katerine Lindroos, toimin pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) kätilönä ja doulana. Teen akupunktio harjoitushoitoja kodissani Pohjois-Haagassa ja Kampissa, Malminkatu 36:ssa (VS Fysion tiloissa).  Voit lukea enemään minusta klikkaamalla painiketta "lue minusta". 

Olen Kata, kätilö (AMK), doula, synnytysvalmentaja, imetysohjaaja ja kätilöakupunktioharjoittelija, sekä kolmen lapsen äiti. 

Haaveilin jo nuorena kätilöydestä, mutta en vielä ollut löytänyt rohkeutta lähteä toteuttamaan unelmiani. Kaikki alkoi siitä, kun sain esikoiseni vuonna 2012 ollessani 20-vuotias nuori äiti. Esikoiseni synnytys ja vanhemmuus toi minulle uskallusta ja rohkeutta lähteä tavoittelemaan haavettani kanssakulkijuudesta kätilönä.

​Esikoiseni ollessa kaksivuotias aloitin kätilöopintoni Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tutustuin aktiiviseen synnyttämiseen, kotisynnytyksiin ja doulatoimintaan luokallani olleiden doulien kautta. Aloitin doulakoulutuksen keväällä 2015 ja jatkoin kätilöopintojani, ahmin tietoa synnytyksistä ja imetyksestä, ja taisin hieman hurahtaa synnytysten maailmaan. Keskimmäisen lapsemme syntyi 2016 helmikuussa oman kotimme rauhassa kahden kätilön ja doulan läsnäollessa. Keskimmäisen lapseni syntymä loi minuun uskoa naisen kehon luomisvoimasta ja voimasta synnyttää. 2018 keväällä sain perheen kuopuksen ja se on edelleen muovannut ja vahvistanut kätilöyttäni ja doulapolkuani.  Kesäkuussa 2019 valmistuin laillistetuksi kätilöksi ja sairaanhoitajaksi Metropoliasta.

Omat synnytykseni ovat olleet mullistavia kokemuksia, ja ne ovat vaikuttaneet suuresti tähän polkuun, jolla kuljen nyt. Synnytys on kokemus, jota synnyttäjä tulee kantamaan mukanaan läpi elämän.

Minulle on tärkeää, että synnyttäjänä sinä saat sinulle sopivan synnytyksen, oli se sitten suunniteltu sektio, alatiesynnytys puudutteilla, lääkkeetön sairaalasynnytys tai normaali fysiologinen synnytys kotona. Tuen sinua päätöksissäsi, kunnioitan sinun viisauttasi ja tietoa kehostasi.

Palkatessasi minut kanssakulkijaksi matkallesi, tarjoan sinulle tietotaitoni ja tukeni. Olen läsnä ja tuen sinua synnytysmatkallasi. Erilaiset kivunlievityskeinot, kuten akupunktio, rebozo, guasha, akupainanta, eteeriset öljyt, synnytyslaulu ja liike, kulkevat mukanani. Tärkein työvälineeni on kuitenkin herkkyyteni, rakkaudellinen läsnäolo ja käteni.

Katan Koulutukset

Kätilö (AMK)

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2019

Sairaanhoitaja (AMK)

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2019

Kätilöakupunktio

Akupunktiotalo (Anu Lampinen)
2019

International Homebirth Workshop

Midwives Crossing Borders
2018

WHO Imetysohjaajakoulutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2018

Spinning Babies Workshop

Jennifer Walker
2017

Midwifery Today

Helsinki
2017

Midwifery Today

Saksa
2015
Spinning babies. Comfort Measures for Midwives and Doulas. Second stage of labour. Massage techniques for pregnancy and birth. Physiological transition of newborn. Hemorrhage: Prevention and management. Overcoming fear in birth.

Rebozo: Basic Workshop Rebozotechnique

Thea van Tyl, Mirjam de Keijzer

Istukkakoulutus

Ria Malva
2015

Doulakoulutus: Intro (8h), Peruskurssi (32h)

Doulakka (Veera Gindonis)
2015

Synnyttäjän Omat Voimavarat Käyttöön – Vaihtoehtoja Synnytyskivunlievitykseen

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2015
Kätilöopintoihin liittyvä vapaavalintainen opintojakso

Kätilö Ja Doula Palvelut

Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

Kätilö Ja Doula Katerine Lindroos

Y-tunnus 3020450-6

Puhelin +358400740601

Sähköposti katilokata@gmail.com

Copyright © 2021 Kätilödoula Katerine Lindroos. Kaikki oikeudet pidätetään. Verkkosivut DIGIAGENTTI