Minusta Kätilödoula Katerine Lindroos

Katerine Lindroos

Kätilö ja Doula

Katan Tarina

Hei, olen kätilö Kata eli kätilödoula Katerine Lindroos, toimin pääkaupunkiseudulla (Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla), sekä muualla Uudellamaalla. Olen kätilö (AMK), doula, synnytysvalmentaja, imetysohjaaja ja kätilöakupunktioharjoittelija, sekä neljän lapsen äiti. Teen akupunktio harjoitushoitoja kodissani Kannelmäessä ja Kampissa, Malminkatu 36:ssa (VS Fysion tiloissa), sekä kotikäynteinä. 

Haaveilin jo nuorena kätilöydestä, mutta en vielä ollut löytänyt rohkeutta lähteä toteuttamaan unelmiani. Kaikki alkoi siitä, kun sain esikoiseni vuonna 2012 ollessani 20-vuotias nuori äiti. Esikoiseni synnytys ja vanhemmuus toi minulle uskallusta ja rohkeutta lähteä tavoittelemaan haavettani kanssakulkijuudesta kätilönä.

​Esikoiseni ollessa kaksivuotias aloitin kätilöopintoni Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Tutustuin aktiiviseen synnyttämiseen, kotisynnytyksiin ja doulatoimintaan luokallani olleiden doulien kautta. Aloitin doulakoulutuksen keväällä 2015 ja jatkoin kätilöopintojani, ahmin tietoa synnytyksistä ja imetyksestä, ja taisin hieman hurahtaa synnytysten maailmaan. Keskimmäisen lapsemme syntyi 2016 helmikuussa oman kotimme rauhassa kahden kätilön ja doulan läsnäollessa. Keskimmäisen lapseni syntymä loi minuun uskoa naisen kehon luomisvoimasta ja voimasta synnyttää. 2018 keväällä sain kolmannen lapseni ja se on edelleen muovannut ja vahvistanut kätilöyttäni ja doulapolkuani.  Kesäkuussa 2019 valmistuin laillistetuksi kätilöksi ja sairaanhoitajaksi Metropoliasta. Marraskuussa 2021 sain neljännen lapseni kotona rakkaiden kollegoideni ja perheeni ympäröimänä.

Omat synnytykseni ovat olleet mullistavia kokemuksia, ja ne ovat vaikuttaneet suuresti tähän polkuun, jolla kuljen nyt. Synnytys on kokemus, jota synnyttäjä tulee kantamaan mukanaan läpi elämän.

Minulle on tärkeää, että synnyttäjänä sinä saat juuri sinulle sopivan synnytyksen, oli se sitten suunniteltu sektio, alatiesynnytys puudutteilla, lääkkeetön sairaalasynnytys tai normaali fysiologinen synnytys kotona. Tuen sinua päätöksissäsi, kunnioitan sinun viisauttasi ja tietoa kehostasi.

Palkatessasi minut kanssakulkijaksi matkallesi, tarjoan sinulle tietotaitoni ja tukeni. Olen läsnä ja tuen sinua synnytysmatkallasi. Erilaiset kivunlievityskeinot, kuten akupunktio, rebozo, guasha, akupainanta, eteeriset öljyt, synnytyslaulu ja liike, kulkevat mukanani. Tärkein työvälineeni on kuitenkin herkkyyteni, rakkaudellinen läsnäolo ja käteni.

Kätilödoula Katerine Lindroos

Katan Koulutukset

Kätilöakupunktio

Akupunktiotalo (Anu Lampinen)
2019

Sairaanhoitaja (AMK)

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2019

Kätilö (AMK)

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2019

WHO Imetysohjaajakoulutus

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2018

International Homebirth Workshop

Midwives Crossing Borders
2018

Midwifery Today

Helsinki
2017

Spinning Babies Workshop

Jennifer Walker
2017

Synnyttäjän Omat Voimavarat Käyttöön - Vaihtoehtoja Synnytyskivunlievitykseen

Metropolia Ammattikorkeakoulu
2015

Doulakoulutus: Intro (8h), Peruskurssi (32h)

Doulakka (Veera Gindonis)
2015

Istukkakoulutus

Ria Malva
2015

Midwifery Today

Saksa
2015

Rebozo: Basic Workshop Rebozotechnique

Thea van Tyl, Mirjam de Keijzer

Kätilö Ja Doula Palvelut

Tutustu palveluihin ja ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.